Acasa / Retete culinare / Retete cu miere / Bomboane cu alune

Bomboane cu alune

Ingrediente Bomboane cu alune – 24 buc

250 gr biscuiti dulci , 2 linguri miere, 150 gr alune , 1 lingurita esenta de rom, 50 ml lapte.

Decor: ciocolata menaj alba -100 gr , 1 lingurita ulei , ciocolata menaj cacao, alune zdrobite.

Mod de preparare Bomboane cu alune

  1. Alunele se pun la cuptor, la foc potrivit ,  pana devin aurii.
  2. Biscuitii cu alunele se macina si se pun intr-un bol. Se adauga  miere , rom, lapte. Se amesteca bine, pana formam o compozitie omogena, numai buna de modelat.
  3. Se lasa cca 30 min la rece , se intinde sub forma unui baton si se taie felii. Se formeaza bomboanele si se pun pe o tava.
  4. Intr-un bol adanc se topeste ciocolata menaj alba (pe baie de abur ) si se amesteca cu ulei pana obtinem o glazura uniforma.
  5. Cu ajutorul unei furculite se trece fiecare bomboana prin ciocolata, se lasa cateva secunde sa se scurga glazura apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Decoram bomboanele cu ciocolata menaj cacao (ciocolata se topeste si se pune intr-un cornet de hartie) si alune  zdrobite .
  6. Introducem tava la rece pentru cateva minute. Fiecare bomboana se pune pe hartie ambalaj .
  7. Boboanele cu alune pregatite in casa sunt aromate si proaspete, se merita 😉

Se servesc ca desert!

Pofta Buna!

Bomboane cu alune, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (11 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress