Murata

Ingrediente

3 kg mure, 2 l alcool dublu rafinat , 1,5 kg zahar.

Preparare

Murele se trec prin mai multe ape pentru a indeparta impuritatile. Intr-o damigeana se aseaza in straturi murele si zaharul. Se acopera cu un tifon si se lasa la macerat cca 5 zile pana zharul se topeste iar murele isi lasa zeama. Se adauga alcoolul peste mure si acoperim damigeana cu un dop de pluta. Se lasa la macerat cca 6-8 saptamani. Cand timpul a trecut se strecoara printr-o sita sau tifon si se trage la sticle. Se pastreaza la rece.

Servire

Se serveste cu felii de lamaie si gheata.

Sugestii

Nu se folosesc sticle de plastic. Folositi dop de pluta. Se poate folosi si votca de calitate.

 

Murata
Murata, 4.1 out of 5 based on 8 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (8 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress