Acasa / Retete culinare / Retete de aperitive / Placinta cu carne

Placinta cu carne

Ingrediente

1 pachet foi de placinta , 50ml ulei, 200 ml lapte, 1 ou, susan .

Umplutura: 300 gr carne tocata (vita si porc), 1 ceapa, piper, sare, 30 ml ulei, 2 oua, 50 gr cascaval ras, 20 gr gris.

Preparare

Foile de placinta se impart in doua parti.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si lasam la calit.
Se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust , amestecam si lasam pana isi schimba culoarea la foc mic cca 30 min.
Se lasa sa se raceasca , se adauga ouale, cascavalul , grisul si amestecam.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt, se pune prima jumatate din cantitatea de foi pe rand, 2 cate 2 , unse cu ulei si stopite cu lapte.
Se adauga umplutura apoi restul de foi, repetand aceasi tehnica ca la prima parte de foi.
Se unge cu ou, se portioneaza cu grija , presaram susan si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt pana devine aurie si creste in volum.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva momente.

Servire

Se serveste calda.
Placinta cu carne
Placinta cu carne, 4.3 out of 5 based on 17 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (17 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

2 comentarii

  1. Este foarte buna, iti recomand sa o prepari 🙂

    VN:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Iuliana -Eire

     N-am stiut ca se stropesc foile cu lapte  .Cu ulei ,da ! Vezi pana mori ,tot inveti . Multumesc 
     !

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress